RokLUME 280N SMART: Intelligent belysningssystem som revolutionerar arbetsbelysning

Aldrig tidigare har det varit möjligt att anpassa arbetsbelysningen mer specifikt och anpassa den till olika arbetsförhållanden och behov. Till exempel kan föraren välja mellan två olika ljusfärger. Fälttester med kunder som fordonstillverkare och gruvbolag har visat att en bärnstensfärgad eller grön ljusfärg förbättrar sikten i dimma, regn, snö och damm. Att kunna ändra ljustes färg efter förhållande leder till att opperatörer inte blir utmattade på grund av ljusförhållanden och kan hålla fokus på en säker arbetsmiljö.

Justera färgtemperatur
Justera färgtemperatur

Utöver ljusfärg kan färgtemperaturen på RokLUME 280N SMART också justeras kontinuerligt från varmvitt till kallvitt. Detta minskar självbländning och trötthet i ögonen. Ljuset kan även dämpas beroende på aktuella ljusförhållanden.

Kontroll över ljuset
Kontroll över ljuset

Om RokLUME 280N SMART eftermonteras styrs funktionerna via en kontrollpanel. Minnesfunktionen i kontrollpanelen säkerställer högre produktivitet på jobbet. Den kan användas för att spara upp till tre individuella ljusinställningar för arbetslamporna. Manövreringen är intuitiv och knapparna är dimensionerade så att de enkelt kan manövreras även när man bär handskar. För tillverkare av originalutrustning kan drift via Human Machine Interface (HMI) integreras.

Enkel installation och driftsättning med Powerline Communication
Enkel installation och driftsättning med Powerline Communication

Powerline Communication (PLC) innebär att inga ytterligare kablar krävs utöver de som redan finns i maskinen för att kontrollera strålkastarna. Fordonets befintliga kablage kan enkelt användas för kommunikation mellan operatör och strålkastare. Trådbunden kommunikation gör att långa avstånd kan överbryggas effektivt och även metallskyddade områden kan nås med jämn överföringskvalitet.

Finns i sex olika varianter
Finns i sex olika varianter

RokLUME 280N SMART finns i sex olika varianter: långtnående, närfält, pencilbeam, diffus flood, tunnel flood eller ZEROGLARE belysning. Strålkastaren är även utrustad med livstidsvarning. Det innebär att systemet varnar i god tid innan strålkastarens livslängd går ut och förhindrar därmed oplanerade stillestånd. Stöldskydd är också integrerat. Om denna funktion är aktiverad kommer strålkastaren inte att fungera på andra maskiner.