Design

Design i framkant. Även på designområdet har Hella sedan många år tagit en tätposition.

När det gäller bilbelysning är det av största vikt att hitta en design som integrerar med bilens design. Fyrkantiga, ovala eller runda ljus, stora ljus för lastbilar, små eleganta ljus för mindre fordon – Hella har alltid förmågan att skapa harmoni mellan estetik och funktion.

Modern aerodynamik handlar mycket om att hålla nere bränsleförbrukningen och detta ställer särskilda krav på designen av belysningen. En av de mest revolutionerande uppfinningarna på området är FF-tekniken (Free Form), som Hella utvecklade på 80-talet. Med hjälp av CAD-teknik kan man skapa optimal ljusbild med vilken typ av form som helst på glaset.

 

De bästa bilmärkena vill självklart arbeta med de bästa leverantörerna.
De bästa bilmärkena vill självklart arbeta med de bästa leverantörerna.

Tysk spetsteknologi i kombination med ett kundorienterat synsätt och förmågan att läsa av samhällsförändringar har genom åren lett till att många ledande biltillverkare valt Hella som samarbetspartner.

Spetskompetens inom produkt-utveckling.
Spetskompetens inom produkt-utveckling.

Kärnan i Hellas personaltrupp utgörs av ingenjörer och forskare med spetskompetens inom produktutveckling, laboratorietester och tillverkningsprocesser, men designers och marknadsförare spelar en lika viktig roll i det ständigt pågående arbetet med att utveckla Hellas varumärke.

Hella är en del av KGK-gruppen.
Hella är en del av KGK-gruppen.

Vi använder koncerngemensamma funktioner för att hantera ordermottagning, logistik och leveranser. Det betyder att vi drar fördel av det stora företagets storskalighet och kvalitetssäkring till en lägre kostnad än vi annars kunnat erbjuda. Hos oss kan du känna dig trygg med att logistik och leveranser fungerar som de ska.

Läs mer teknik och kvalitet